Alergii respiratorii

Concurs de cunoștințe Ziua Mondială a Astmului 5 mai 2020 Un material cu răspunsuri pregătit de specialiștii și voluntarii AREA, medici primari alergologi: Dr. Olivia Bâldea, dr. Adriana Camuescu, dr. Aura Florincescu, dr. Adriana Nicolae, dr. Cristina Rusoiu, dr. Cristina Surdu și dr. Loredana Vasile   Întrebarea 1 – Ce este astmul?   Astmul este […]

Alergia la pisică

În întreaga lume, pisica este unul dintre cele mai frecvent întâlnite animale de companie și, in același timp, o sursă majoră de alergeni de interior, a doua după acarieni. Alergenii produși de pisică nu se regăsesc, așa cum se crede, în păr ci în salivă, urină și scuamele de pe piele. Dimensiunea redusă a alergenilor, […]

Alergiile de toamnă

Ar putea cineva să dezvolte diverse simptome alergice doar în lunile septembrie…

Alergie sau răceală?

Există foarte multe asemănări între cele două patologii ceea ce a condus adeseori

Cum putem ţine strănutul sub control

Dintre reflexele care apar la un nou-născut ,dar care se menţin şi la vârsta adultă, putem enumera

Harta Ambroziei

Ambrozia a fost declarată de experţii Comisiei Europene „specie periculoasă pentru sănătate”.

Astmul

Astmul este o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii caracterizată

Rinita alergică

Rinita alergică se caracterizează printr-o  inflamaţie acută sau cronică a mucoasei nazale

Ghid educaţional pentru pacienţii alergici la mucegaiuri

Atopia reprezintă o predispoziţie personală sau familială,debutată de obicei în copilărie sau adolescenţă prin care o persoană se sensibilizează faţă de anumiti alergeni din mediul inconjurător faţă de care începe să producă anticorpi de tip IgE.

Ghidul educaţional al pacientului alergic la acarieni

ATOPIA reprezintă o predispoziţie personală sau familială, debutată de obicei în copilărie sau adolescenţă prin care o persoană se sensibilizează faţă de anumiţi alergeni din mediul înconjurător faţă de care începe să producă anticorpi de tip IgE.

Ghid educaţional al pacientului alergic la polenuri

Atopia reprezintă o predispoziţie personală sau familială, debutată de obicei în copilărie sau adolescenţă prin care o persoană se sensibilizează faţă de anumiţi alergeni din mediul înconjurător faţă de care începe să producă anticorpi de tip IgE.

Alergia la polen

Dacă sunteţi alergici la polen se recomandă să respectaţi următoarele reguli   Dormiţi cu ferestrele închise şi utilizaţi în casă dispozitive de aer condiţionat cu filtre HEPA pentru polenuri   Fiţi atenţi cât timp petreceţi afară. Nu puteți trăi în afara polenurilor, dar puteți să vă plănuiți plimbările, activităţile fizice în raport cu condiţiile date.