Membri fondatori

Claudia Adriana Nicolae - area - educatie alergii
Dr. Claudia Adriana Nicolae
Medic primar Alergologie și Imunologie Clinică

Președinte AREA

Claudia Adriana Nicolae, alergolog cu o experiență de 18 ani în îngrijirea pacienților alergici. În această calitate am inițiat proiecte de conștientizare și educare a populației, de prevenire și sprijinire a pacienților cu diferite suferințe alergologice și imunologice.

Dintre proiectele educative derulate de-a lungul carierei, pot fi amintite:

  • „Școala pacientului astmatic”
  • „Școala atopiei” – program educativ dedicat pacienților cu dermatită atopică
  • Kubik” – program educativ pentru prevenirea și combaterea alergiilor alimentare

Am fost unul dintre susținătorii activi ai proiectul inițiat de Societatea Română de Alergologie și Imunologie „Atenție la Ambrozie!”, proiect de conștientizare publică a pericolelor răspândirii ambroziei, plantă al cărei polen este recunoscut pentru imensul său potențial alergenic, semnalând necesitatea realizării unui program național de combatere a acesteia.

diana placintescu - area - educatie alergii
Dr. Diana Placintescu
Medic primar dermato-venerolog

Vicepreședinte AREA

Diana Placintescu, medic primar dermato-venerolog, cu experienta de peste 25 de ani. Imi desfasor activitatea la Clinica Medicum in Bucuresti, dar si in statiunea termala Avene, in Franta.

Sunt initiatorul proiectului „Scoala Atopiei”, proiect de educatie terapeutica a pacientilor cu dermatita atopica, derulat de medicii clinicii Medicum.

Experienta franceza ca medic termal intr-o statiune dedicata patologiei cutanate, cu mii de pacienti suferind de dermatita atopica, m-a motivat in in actiunile de constientizare publica a acestei maladii complexe, atat in randul pacientilor cat si al medicilor de diverse specialitati.

membru fondator maria martac - educatie alergii - area
Maria Martac

Membru fondator

Biolog, profesor de biologie, mama de copii cu istoric de alergii, consultant în nutriție.

Fiecare dintre aceste profesii sunt, de fapt, etape din viața mea, în care am acumulat cunoștințe, experiențe și foarte multă empatie în relația cu copiii și persoanele adulte. Consider ca și cei afectați de alergii, in special copiii, au dreptul la informare, educare si integrare socială.

membru fondator oana popescu - area - educatie alergii
Oana Popescu

Membru fondator

Specialist PR, mamă de copil alergic, co-autor al cărții „Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare, technician nutritionist.

Sunt în permanentă căutare de răspunsuri si soluții pentru ca viața copiilor cu acest diagnostic sa fie una normala, iar copilăria lor să poată fi una fericită.

membru fondator monica taina - area- educatie alergii
Monica Taină

Membru fondator

Mamă activistă pentru integrarea in societate a copiilor alergici si inițiatoarea in anul 2016 a petitiei online „Respectarea DREPTURILOR copiilor cu ALERGII alimentare”.

Trăiesc experienta provocatoare a cresterii și supravegherii copilului meu alergic. Am realizat că mulți alți copii se află in suferință, sunt plapanzi si vulnerabili si au foarte mare nevoie de sprijinul nostru și de iubire. Crezul meu este ca împreună vom reuși să imbunatațim viata miilor de copii afectați de alergii.

membru fondator Laura Sachelarie Ciubotariuc - area - educatie alergii
Laura Sachelarie-Ciubotariu

Membru fondator

Mama implicată activ în construirea unei comunități care să permita oricărui copil cu alergii să se poată dezvolta armonios. Promovez importanța conștientizării măsurilor de prim ajutor mai ales in alergiile severe, amenințătoare de viață.

Cred ca este de datoria noastră să construim o societate în care cei afectați de alergii să se bucure de viață de pe băncile școlii, în grupul de prieteni, în concediu și în viața de zi cu zi.

A participat activ in proiect până în luna mai 2019.

membru fondator Aldina Gheorghe - area- educatie alergii
Aldina Gheorghe

Membru fondator

Mama unui copil afectat de alergii.

Imi place sa fiu alături de oamenii din jurul meu și să aduc liniște și bună dispoziție. Sunt o fire veselă, sociabilă, comunicativă, realistă.

Toate aceste atuuri mă ajută să depășesc obstacolele zilnice pe care le intalnesc ca mamă de copil alergic și imi dau putere să încerc să schimb percepția societății în legătură cu ceea ce înseamnă alergia și cum putem ajuta persoanele alergice.