Tulburări nutriționale la copiii cu alergii alimentare

Alergiile alimentare sunt din ce în ce mai des întâlnite. Cel mai des sunt incriminate laptele de vacă, ouăle, arahidele, nucile, soia, grâul, peștele și fructele de mare. Tratamentul lor presupune, in primul rând, evitarea alimentului care provoacă reacția. Excluderea lor din mâncărurile pe care le facem pentru copiii noștri poate veni însă nu numai … Continued

Așezarea punctului pe ”I..H”

De când a fost descoperită histamina, de pe la începutul secolului trecut, n-a fost nicicând atât de populară ca în ultimii ani. Și doar ce ajunsese și ea în deplina sa ”glorie”, când rapid a și căzut în dizgrație. Tot mai mulți au declarat-o indezirabilă și fie o blamează, fie o privesc cu o profundă … Continued

Ghid de buzunar Alergii alimentare

Ești educator sau profesor și ți s-a atras atenția că unii dintre copiii cu care lucrezi la grădiniță și, respectiv, la școală au nevoie să se respecte o serie de condiții alimentare speciale? Ești antrenor și ai în echipă un elev care a făcut o reacţie alergică în timpul antrenamentului? În oricare dintre ipostaze te-ai … Continued

Card de avertizare pentru alergii alimentare

Descarcă și completează cardul de avertizare pentru alergiile alimentare!

Întrebări frecvente

Factorii care contribuie la apariția alergiilor

Dintre cauzele care au dus la creșterea incidenței alergiilor alimentare pot fi enumerate: nașterile prin cezariană care au modificat compoziția florei intestinale a bebelușilor, abandonarea alăptării, dietele ultrarestrictive ale mamelor, întârzierea diversificării, utilizarea abuzivă a antibioticelor și antiacidelor, măsurile de igienă exagerate, urbanizarea şi industrializarea care au expus populaţia la factori poluanţi, precum și modificarea stilului de viaţă și a obiceiurilor culinare.

Care sunt simptomele alergiilor?

Alergiile pot avea manifestări digestive, pe piele, respiratoare, sau din partea sistemului nervos și pot culimina reacții severe precum șocul anafilactic.

Cum se diagnostichează alergiile?

Alergiile se diagnostichează în funcție de istoricul clinic și a testelor recomandate de medicul specialist alergolog care ulterior va dicta si strategia de tratament.
Dintre cauzele care au dus la creșterea incidenței alergiilor alimentare pot fi enumerate: nașterile prin cezariană care au modificat compoziția florei intestinale a bebelușilor, abandonarea alăptării, dietele ultrarestrictive ale mamelor, întârzierea diversificării, utilizarea abuzivă a antibioticelor și antiacidelor, măsurile de igienă exagerate, urbanizarea şi industrializarea care au expus populaţia la factori poluanţi, precum și modificarea stilului de viaţă și a obiceiurilor culinare.
Înregistrează-te
Introdu e-mailul tău pentru a-ți trimite instrucțiuni pentru recuperarea parolei.
Trimite
E-mail:*
Nume:*
Numar de telefon:
Licitează fară cont