Alergia la ou
Alergia la ou: ce știm despre aceasta Oăle și produsele derivate din acestea sunt alimente obișnuite pe masă în întreaga lume. Oul este cea mai frecventă cauză de alergie alimentară la copii. Alergia la ou apare atunci când corpul nostru face o greșeală. În mod normal, sistemul imunitar este gardianul care ne protejează de … Continued
Alergia la fructele de mare
Alergia la fructele de mare: generalități Când vorbim despre fructele de mare, ne referim la două categorii principale: crustaceele și moluștele. Crustaceele includ creveți, crabi, homari, care au un exoschelet dur. Moluștele, pe de altă parte, includ animale precum scoici, midii, stridii, calamari, caracatiță, sepii. Alergia la fructele de mare este una dintre … Continued
Mese pentru doi: Cum să evităm alergiile copilului înainte de naștere
Alergiile alimentare sunt o provocare majoră de sănătate publică globală, afectând până la 10% din populația mondială. Tendința este în creștere, în special la copii, afectând calitatea vieții și crescând costurile de îngrijire medicală. Recunoașterea și înțelegerea factorilor materni care pot influența dezvoltarea acestor alergii la copii sunt esențiale pentru identificarea și aplicarea măsurilor preventive … Continued
Atenție la etichetă: Proteina din mazăre, alergenul ascuns în dieta ta
Industria alimentară de sănătate a crescut semnificativ, iar producătorii încearcă să mărească conținutul de proteine din alimente pentru a atrage consumatorii. Dietele pe bază de plante sunt o tendință majoră, iar mazărea reprezintă o sursă bogată de proteine vegetale adăugate în multiple alimente. În ultimii cinci ani, proteina din mazăre a început să fie adăugată … Continued
Echilibrul dietetic și imunitar: Combaterea alergiilor prin alimentație conștientă
Introducere După diagnosticarea unei alergii alimentare (AA), evitarea alimentelor care conțin alergenul implicat este esențială pentru a preveni simptomele alergice. Această abordare reprezintă coloana vertebrală a managementului acestor pacienți. Pe lângă evitare, tratamente mai active, cum ar fi imunoterapia alergen-specifică și terapiile biologice, devin opțiuni emergente. Un regim temporar de eliminare a alimentelor, urmat de … Continued
Nutriția conștientă în era diverselor diete: Impactul asupra celor cu restricții alimentare și industria alimentară
Republica BIO este primul magazin bio online care oferă doar produse cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio, se găsesc și produse alimentare, produse fara gluten, produse fara zahăr, dietetice, sănătoase, dar și produse nealimentare, cosmetice bio de îngrijire, produse de machiaj, curățare sau de … Continued
Aspecte nutriționale la intersecția dintre dieta vegană și alergiile alimentare în rândul copiilor
Dietele vegetariene și vegane devin din ce în ce mai populare atât în cazul adulților cât și pentru copii. O dietă vegană exclude carnea și produsele de origine animală, cum ar fi lactatele, ouăle și mierea. Orientările pentru dietele vegane în rândul pacienților pediatrici emise de administrațiile naționale de alimente și/sau de societățile de nutriție … Continued
Influenta nutritiei asupra sistemului imunitar
Nutritia este esentiala pentru buna functionare a organismului uman, imclusiv a sistemului imunitar. Dieta umana contine produse de origine animala si vegetala, care pot fi impartite in: Principala functie a sistemului imunitar este sa protejeze organismul de agresiunea din partea microorganismelor patogene, sa indeparteze tesuturile afectate si bolnave, sa supravegheze si sa limiteze dezvoltarea celulelor … Continued
Alergiile Alimentare și Sistemul Educațional: O Luptă Pentru Siguranță și Incluziune
De ce alergiile alimentare extreme sunt în crestere și ce putem face noi în legătură cu acest lucru? Acesta este unul dintre marile mistere ale zilelor noastre. Din ce în ce mai mulți tineri se confruntă cu reacții grave la alimentele de zi cu zi – chiar și animalele noastre de companie suferă. Discutăm cu … Continued
Curente dietetice noi, provocări noi, alergii noi.
Dietele pe bază de plante, vegetariene și vegane devin din ce în ce mai populare. Surse noi de proteine vegane, cum ar fi mazărea, lupinul, quinoa și cânepa au intrat din ce în ce mai mult pe piață și a crescut și utilizarea proteinelor vegane provenite din sursele tradiționale ca cele din nucifere, soia, leguminoase … Continued
Alergia la pește: Când o bucurie culinară devine o provocare de sănătate
După cum bine știți, consumul de pește a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani, atât la adulți, cât și la copii. Carnea de pește are o importanță fundamentală în dieta copiilor datorită beneficiilor aduse printr-un aport crescut de antioxidanți și acizi grași omega-3. Mai mult, există studii științifice care au demonstrat că o reprezentare crescută … Continued
Dermatita atopică și alergia alimentară: o interacțiune complexă
Ce știm și ceea ce am dori să învățăm Cât de atopică este dermatita atopică? Definirea atopiei în dermatita atopică Termenul de atopie provine din lumea greacă „atopos”, care înseamnă „ fără un loc precis”, iar boala a fost descrisă pentru prima dată ca „dermatită atopică” în 1923 de Cooke și Coca. Atopia este definită … Continued