Alergia la ou

Alergia la ou: ce știm despre aceasta             Oăle și produsele derivate din acestea sunt alimente obișnuite pe masă în întreaga lume. Oul este cea mai frecventă cauză de alergie alimentară la copii. Alergia la ou apare atunci când corpul nostru face o greșeală. În mod normal, sistemul imunitar este gardianul care ne protejează de … Continued

Alergia la fructele de mare

Alergia la fructele de mare: generalități                   Când vorbim despre fructele de mare, ne referim la două categorii principale: crustaceele și moluștele. Crustaceele includ creveți, crabi, homari, care au un exoschelet dur. Moluștele, pe de altă parte, includ animale precum scoici, midii, stridii, calamari, caracatiță, sepii.             Alergia la fructele de mare este una dintre … Continued

Mese pentru doi: Cum să evităm alergiile copilului înainte de naștere

Alergiile alimentare sunt o provocare majoră de sănătate publică globală, afectând până la 10% din populația mondială. Tendința este în creștere, în special la copii, afectând calitatea vieții și crescând costurile de îngrijire medicală. Recunoașterea și înțelegerea factorilor materni care pot influența dezvoltarea acestor alergii la copii sunt esențiale pentru identificarea și aplicarea măsurilor preventive … Continued

Atenție la etichetă: Proteina din mazăre, alergenul ascuns în dieta ta

Industria alimentară de sănătate a crescut semnificativ, iar producătorii încearcă să mărească conținutul de proteine din alimente pentru a atrage consumatorii. Dietele pe bază de plante sunt o tendință majoră, iar mazărea reprezintă o sursă bogată de proteine vegetale adăugate în multiple alimente. În ultimii cinci ani, proteina din mazăre a început să fie adăugată … Continued

Noi tentinţe în domeniul ambalajelor alimentare

Consideraţii privind potenţialele efecte alergice asupra consumatorilor De-a lungul istoriei, evoluția procesării și ambalării alimentelor a condus la o creștere constantă a calității și siguranței alimentelor, îmbunătățind astfel calitatea vieții omului [1]. Conceptul de Tehnologii alimentare a fost redefinit luând în calcul trei direcții majore de cercetare: La nivel mondial, se estimează că aproximativ o … Continued

Micul nostru oraș interior: microbiomul în era modernă

În lumea noastră în continuă schimbare, unde totul se mișcă repede, un subiect interesant este impactul stilului nostru de viață modern asupra „lumii secrete” din interiorul nostru – microbiomul uman. Poate sună complicat, dar hai să-l explorăm împreună ca pe o poveste interesantă despre noi înșine.                Gândiți-vă la microbiom ca la un oraș plin … Continued

Echilibrul dietetic și imunitar: Combaterea alergiilor prin alimentație conștientă

Introducere După diagnosticarea unei alergii alimentare (AA), evitarea alimentelor care conțin alergenul implicat este esențială pentru a preveni simptomele alergice. Această abordare reprezintă coloana vertebrală a managementului acestor pacienți. Pe lângă evitare, tratamente mai active, cum ar fi imunoterapia alergen-specifică și terapiile biologice, devin opțiuni emergente. Un regim temporar de eliminare a alimentelor, urmat de … Continued

Nutriția conștientă în era diverselor diete: Impactul asupra celor cu restricții alimentare și industria alimentară

Republica BIO este primul magazin bio online care oferă doar produse cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio, se găsesc și produse alimentare, produse fara gluten, produse fara zahăr, dietetice, sănătoase, dar și produse nealimentare, cosmetice bio de îngrijire, produse de machiaj, curățare sau de … Continued

Aspecte nutriționale la intersecția dintre dieta vegană și alergiile alimentare în rândul copiilor

Dietele vegetariene și vegane devin din ce în ce mai populare atât în cazul adulților cât și pentru copii. O dietă vegană exclude carnea și produsele de origine animală, cum ar fi lactatele, ouăle și mierea. Orientările pentru dietele vegane în rândul pacienților pediatrici emise de administrațiile naționale de alimente și/sau de societățile de nutriție … Continued

Influenta nutritiei asupra sistemului imunitar

Nutritia este esentiala pentru buna functionare a organismului uman, imclusiv a sistemului imunitar. Dieta umana contine produse de origine animala si vegetala, care pot fi impartite in: Principala functie a sistemului imunitar este sa protejeze organismul de agresiunea din partea microorganismelor patogene, sa indeparteze tesuturile afectate si bolnave, sa supravegheze si sa limiteze dezvoltarea celulelor … Continued

Alergiile Alimentare și Sistemul Educațional: O Luptă Pentru Siguranță și Incluziune

De ce alergiile alimentare extreme sunt în crestere și ce putem face noi în legătură cu acest lucru? Acesta este unul dintre marile mistere ale zilelor noastre. Din ce în ce mai mulți tineri se confruntă cu reacții grave la alimentele de zi cu zi – chiar și animalele noastre de companie suferă. Discutăm cu … Continued

Curente dietetice noi, provocări noi, alergii noi.

Dietele pe bază de plante, vegetariene și vegane devin din ce în ce mai populare. Surse noi de proteine vegane, cum ar fi mazărea, lupinul, quinoa și cânepa au intrat din ce în ce mai mult pe piață și a crescut și utilizarea proteinelor vegane provenite din sursele tradiționale ca cele din nucifere, soia, leguminoase … Continued

Întrebări frecvente

Factorii care contribuie la apariția alergiilor

Dintre cauzele care au dus la creșterea incidenței alergiilor alimentare pot fi enumerate: nașterile prin cezariană care au modificat compoziția florei intestinale a bebelușilor, abandonarea alăptării, dietele ultrarestrictive ale mamelor, întârzierea diversificării, utilizarea abuzivă a antibioticelor și antiacidelor, măsurile de igienă exagerate, urbanizarea şi industrializarea care au expus populaţia la factori poluanţi, precum și modificarea stilului de viaţă și a obiceiurilor culinare.

Care sunt simptomele alergiilor?

Alergiile pot avea manifestări digestive, pe piele, respiratoare, sau din partea sistemului nervos și pot culimina reacții severe precum șocul anafilactic.

Cum se diagnostichează alergiile?

Alergiile se diagnostichează în funcție de istoricul clinic și a testelor recomandate de medicul specialist alergolog care ulterior va dicta si strategia de tratament.
Dintre cauzele care au dus la creșterea incidenței alergiilor alimentare pot fi enumerate: nașterile prin cezariană care au modificat compoziția florei intestinale a bebelușilor, abandonarea alăptării, dietele ultrarestrictive ale mamelor, întârzierea diversificării, utilizarea abuzivă a antibioticelor și antiacidelor, măsurile de igienă exagerate, urbanizarea şi industrializarea care au expus populaţia la factori poluanţi, precum și modificarea stilului de viaţă și a obiceiurilor culinare.
Înregistrează-te
Introdu e-mailul tău pentru a-ți trimite instrucțiuni pentru recuperarea parolei.
Trimite
E-mail:*
Nume:*
Numar de telefon:
Licitează fară cont